Besøg i det “ukendte” Schleswig-Holstein

Fire dage med luksusbus fra 9. til 12. juli 2019
Afrejse fra Næstved, Væggerløse og Nykøbing F.
Andre opsamlingssteder efter behov.

Kun en halv times kørsel fra Puttgarden ligger et væld af små herlige tyske byer i Schleswig-Holstein, der alle har en masse af byde på. Plön, Malente, Eutin og Bad Segeberg er for mange danskere kun skilte ved motorvejen. Vi skal kigge lidt nærmere på disse byer og se, hvad de har at byde på.

Efter end opsamling og færgeoverfart, starter vi med at køre til Kiel og det flotte og spændende Skibsfartsmuseum i den gamle fiskehal. Udenfor ligger et par museumsskibe ved Museumsbroen. Bagefter bliver der mulighed for at kigge lidt nærmere på den smukke by og lange gågade, og måske få lidt frokost på en af de mange restauranter.

Turen går videre til Plön, hvor vi sidst på eftermiddagen indkvarteres på Hotel Tulip Inn Plöner See****. Derefter står aftensmaden klar i hotellets restaurant, og skal man have en lille godnatdrink, er der plads i baren.

Næste dag går turen til Malente med den smukke promenade og Malentes Lille Havfrue, som er meget lille. En frisk travetur langs søen og op i byen skulle gerne give lidt appetit til en frokost på Petersens Familie Røgeri, der ligger midt i byen. Mulighed for lidt indkøb af delikatesserne inden turen går til Bad Segeberg. Vi skal besøge Flagermusverdenen og blive klogere på de mange flagermusearter, der hvert år overvintrer i gruben, og vi skal se de flotte Kalk-gruber med dansktalende guide. Dagen afsluttes med rundvisning på Schloss Plön og efterfølgende lækker 3-retters Slots-menu i Portnerboligen.

Hele området er plastret til med en mængde søer, og vi skal ud at sejle på fem af dem. Turen tager 2 timer og der serveres frokost om bord. Efter rundturen kører vi til Eutin, hvor der er rundvisning på dansk på det smukke slot. Herefter bliver der udleveret en lille by-guide på dansk, så vi selv kan gå lidt rundt og tage den utrolig smukke og levende by lidt mere i øjesyn, måske drikke en kop kaffe eller få en forfriskning, inden vi inviterer på aftensmad på Eutin Brauhaus. Midt på aftenen kører vi tilbage til hotellet i Plön.

Den sidste dag starter hos Käsehof Biss, der selv har over 100 malkekøer, som hver dag leverer herlig mælk til gårdens store osteproduktion. Vi kommer rundt på bedriften, og mens vi smager på de herlige produkter ser vi en lille video om selve osteproduktionen. Vi slutter af med kaffe og kage, inden vejen lægges forbi den indbydende gårdbutik med hjemmelavede oste og en masse andre lokalt produceret varer.

På vejen til færgen i Puttgarden kommer vi forbi Braasch Skinkerøgeri, der også inviterer indenfor, så vi kan se hvordan de arbejder, og der er naturligvis mulighed for at gøre endnu et godt køb, inden vi forlader Tyskland.

Turen, der er åben for alle, gennemføres ved min. 35 deltagere i samarbejde med Ældresagen Nykøbing F./Sydfalster og De Grønne Busser. Opsamling i Næstved, Væggerløse og Nykøbing F. Andre ønsker kan aftales ved bestillingen.
Prisen dækker bus, hotel, 3 x morgenbuffet, 2 x frokost, 3 x aftensmad, sejlture, entré og rundvisninger.
Drikkevarer for egen regning.

Pris: 3995 kr., pr. pers. i dobb.værelse
Enkeltværelsestillæg 555 kr.

Reservér din plads allerede nu ved henvendelse til Connie Ulstrand Forsø på telefon 40 74 15 02 eller e-mail: connie.forsoe@gmail.com

Faktura fremsendes sammen med praktiske oplysninger direkte fra EUrejser.