Fra gigantiske fly til miniature togbane

Tre dage med bus 10. til 12. oktober 2018 Hamburg.

Kunne du tænke dig at se, hvordan nogle af verdens største flyvemaskiner bliver fremstillet?
Besøge verdens største modeljernbaneanlæg med over 15 kilometer spor, 10.000 togvogne og næsten lige så mange biler?
Få lidt mere at vide om den utrolige Hafencity med Elbphilharmonien som omdrejningspunkt?
Sejle en tur rundt i en af Europas største containerhavne og naturligvis spise til aften i to af byens ældste forlystelses etablissementer?

FLYFABRIK OG HAFENCITY
Så skulle du gøre plads i kalenderen til denne efterårstur, som vi arrangerer i samarbejde med Ældre Sagen Nyk. F. – Sydfalster fra 10.-12. oktober 2018, hvor vi besøger Tysklands næststørste by Hamburg.
Der bliver arrangeret en 2 ½ times rundvisning på flyfabrikken, hvor vi følger produktionen af nogle af verdens største flyvemaskiner.
Rundvisningen foregår på engelsk.
Vi skal også en tur med dansk guide gennem den nye HafenCity, og kigge lidt nærmere på det gigantiske bygningsværk, den utraditionelle Elbphilharmonie og hører om dens tilblivelse, der både medførte forsinkelser og budgetoverskridelser i rigtig stor stil.

MINI-EUROPA
Lige ved siden af, i et af de store gamle pakhuse kigger vi indenfor i den fantastiske verden hos Miniatur Wunderland, verdens største modeljernbane, der ligger i to etager og dækker godt 1.500 kvm. Med cirka en million besøgende om året er det en af de populæreste seværdigheder i Hamburg. Anlægget, som der stadig bygges på, omfatter typiske landskaber og kendte bygninger fra Tyskland, Østrig, Schweiz, Skandinavien og senest Italien. Blandt højdepunkterne kan nævnes kørende biler, en lufthavn med lettende og landende fly og ikke mindst et utal af både realistiske og morsomme detaljer.

HAMBURGS NERVE
Turen tager os også med ud til Schulauer Fährhaus ved floden Elben, Hamburgs nerve, hvor alle skibe, der anløber eller forlader Hamburg, hilses med skibets nationalmelodi, og landets flag hejses. Her bliver der også mulighed for at få lidt at spise og drikke, mens man nyder udsigten.

Hamburgs havn er en af Europas største, med en gigantisk containerafdeling. Vi skal på en rundtur med den lokale skipper og hans stolte skude, og kigge lidt nærmere på de store oceangående fragt- og containerskibe, der ligger i havnen.

Vi bor i byens centrum på Hotel Commodore ikke langt fra Sankt Pauli Stadion, Landungsbrücke og den gamle Elbtunnel. Morgenmad på hotellet og aftensmad får vi på to af byens kendte forlystelsessteder, hvor der altid er fin stemning og højt skum.

Turen arrangeres i samarbejde med Ældresagen Nyk. F – Sydfalster.

Afrejse onsdag den 10. oktober 2018
Fra Næstved, Vordingborg, Nykøbing F. og Rødby Havn eller efter ønske, hvis muligt.
Hjemkomst fredag den 12. oktober 2018.

Pris pr. person kr. 2.845,-
i dobbeltværelse.
Tillæg for enkeltværelse kr. 775,-
Hvis du ønsker det, kan du samtidig tilmelde dig morgen-buffet på færgen for kr. 109,- der afregnes på selve turen. Vi skal min. være 20 deltagere til denne buffet.

Det endelige program for turen vil ligge klar i februar. Følg med på Ældresagens hjemmeside på: www.aeldresagen-nyk-syd.dk eller her på siden.

TILMELDING – KUN 40 PLADSER
Vi har kun 40 pladser på denne utrolig spændende tur.
Så hvis du vil sikre dig plads på turen, så meld dig til allerede nu.
Det kan du gøre til: Connie Ulstrand Forsø på sms/mobiltelefon 4074 1502 eller e-mail: connie.forsoe@gmail.com.
Vi skal bruge fulde navn som i pas, adresse, pasnummer, fødselsdag, telefon og mailadresse når du tilmelder dig.
NB: Passet skal medbringes, når vi skal besøge flyfabrikken.

Du kan også bruge tilmeldingsformularen her på siden.