Historiske vingesus fra Frankrigs Have

Ældresagen Frederiksberg inviterer nu til en opfølgning på dette års rejsesucces til Bruxelles i  maj. Det bliver denne gang en 6-dages busrejse fra 5.-10. maj 2019 i det skønne Alsace.

Vi skal naturligvis besøge Europarådet og Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg, bo midt på vinruten i Obernai, og stifte bekendtskab med både krig og fred, kunst og kultur, det franske køkken og de tyske portioner og naturligvis den fremragende vin fra de mange vingårde, der ligger som perler på en snor ned gennem området.

Derudover skal vi besøge klostret St Odile i 800 meters højde og på visit i i den smukke by Colmar med ”Lille Venedig”.

Det er også i Colmar museet Unterlinden med den berømte Issenheim-altertavle har hjemsted, og så skal vi til landfrokost og vinsmagning hos familie Sohler i Itterswiller.

På ud- og hjemturen overnatter vi i den smukke middelalderby Alsfeld, som vi også skal tage nærmere i øjesyn.

Tilmelding til turen foregår hos Ældresagen Frederiksberg.

Søndag den 5. maj 2019

07.15 Afrejse fra Frederiksberg Rådhus.
09.45 Forventet færgeafgang.
10.30 Færgeoverfart til Puttgarden.
Fra færgen til hotellet har vi ca. 535 km.
18.00 Ankomst til vores Hotel Zur Schmiede i Alsfeld.
Indkvartering.
19.00 Aftensmad, lækker tre retters menu. Drikkevarer for egen regning.

Mandag den 6. maj 2019

07.00 Morgenmad på hotellet.
Afrejse mod Colmar.
Efter ankomsten tager vi en lille togtur i den smukke by, der blandt andet er kendt for Lille Venedig, museet Unterlinden, med sin berømte Issenheim-altertavle og kunstneren Frédéric Auguste Bartholdi, der bl.a. skabte Frihedsgudinden i New York.
Colmar på egen hånd. Vi udleverer et godt kort i bussen, så du kan finde vej.

Afgang mod Obernai og hotellerne Hotel la Diligence og Hotel la Cloche, der ligger lige overfor hinanden på byens torv, med udsigt til vinmarkerne.
Indkvartering.
Samlet afgang til fods fra hotellet til aftensmad på lokal restaurant, hvor vi skal have en 2 retters menu, med lokale specialiteter. Drikkevarer for egen regning.

Tirsdag den 7. maj 2019

08.00 Morgenmad på hotellet.
Busafgang mod klostret St Odile, der ligger i 800 meters højde med udsigt over det meste af Alsace. Der er åbent overalt på klostret, der også fungerer som hotel og restaurant. Et besøg i kirken og i de smukke små kapeller er en utrolig oplevelse.

Efter klosterbesøget kører vi ned på vinruten til Itterswiller, hvor familien Sohler står klar til at modtage os i deres vingård.
Vi skal først en lille tur rundt i vinkælderen, hvorefter vi går over i den helt nye besøgsafdeling, hvor vi skal spise en spændende landfrokost med pølse, ost og kage, høre om vindyrkning og have nogle lækre smagsprøver på familiens kvalitetsvin, fremstillet af udelukkende håndplukkede druer.
Det hele foregår på et let forståeligt tysk.

Der bliver naturligvis også mulighed for at købe nogle gode flasker vin med hjem, hvorefter turen igen går mod Obernai.
Aften på egen hånd og for egen regning.

Onsdag den 8. maj 2019

08.00 Morgenmad på hotellet.
Busafgang fra hotellet, og en lille tur gennem Strasbourg til Europarådets bygning, hvor ambassadør Arnold de Fine Skibsted står klar til at tage imod os og fortælle lidt om arbejdet i Europarådet, hvor Freddy Blak, der er med på hele turen, er medlem for Region Sjælland.
Efter mødet i Europarådet skal vi besøge en af de meget travle danske jurister, på sin arbejdsplads i Menneskerettighedsdomstolen, og høre lidt om, hvad de går og arbejder med.
Turen går herefter ind til Strasbourg Centrum, hvor der skal spises frokost i en af byens ældste restauranter.
Drikkevarer for egen regning.

 

Det er blevet tid til en lille sejltur på kanalerne, gennem sluserne og ud på floden Ill, inden Freddy Blak tager os med på en lille travetur gennem Petite France. Den slutter ved byens store katedral.
Der bliver også tid til at kigge lidt på Strasbourg på egen hånd, inden vi sidst på eftermiddagen kører tilbage til Obernai, hvor vi igen skal ud på en rigtig lokal restaurant og have lidt egnsretter. Drikkevarer for egen regning.

Torsdag den 9. maj 2019

08.00 Morgenmad på hotellet
Vi får mulighed for at kigge lidt rundt på det store lokale marked, der hver torsdag lukker hele byen, inden vi igen sætter kursen mod Alsfeld.
Vi kører ind til bymuren i byens centrum og får mulighed for at kigge lidt rundt i den hyggelige by, måske nyde et lille glas eller en kop kaffe, inden vi kører ud til hotellet, hvor vores værelser og en lækker menu venter på os.
Drikkevarer for egen regning.

Fredag den 10. maj 2019

07.00 Morgenmad på hotellet.
08.00 Afrejse.
ca. 16.15 Puttgarden.
ca. 19.00 Frederiksberg.

Pris pr. person 5.715,- i delt dobbeltværelse. Turen afvikles ved min. 40 tilmeldte.
Tillæg for enkeltværelse kr. 775,-

Tilmelding til:

Ældresagen Frederiksberg
Howitzvej 1, 1. sal
2000 Frederiksberg
Mail: kontor@aeldresagenfrb.dk
Telefon: 33 79 31 62

Efter tilmeldingen vil du modtage en mail fra EUrejser®, hvori vi beder om yderligere oplysninger til brug for rejsens afvikling og besøg i Strasbourg.