Schwalenberg

En god times kørsel syv-vest for Hannover i Tyskland, ligger den lille idylliske by Schwalenberg med 1.701 indbyggere, toppede brosten og bindingsværk.
Her kan man rigtig slappe af på mange måder. Byen oser af ro og fred. Men på de mange ture rundt i omegnen, er der masser af oplevelser.

Alt efter årstiden aflægger vi besøg ved de sagnomspundne helligdomsklipper, der er forvitrede rester af en bjergkæde, der blev dannet for 70 millioner år siden.
Europas største klipperelief fra første halvdel af 1100-tallet, udhuggede huler, værelser og alterrum er med til at gøre Die Externsteine til et meget eftertragtet udflugtsmål.

Også “storstaden” Hameln er et besøg værd, med sine mange smukke bygninger i weserrenæssance, der alle er utrolig velholdte. Mange små cafeer og restauranter nyder godt af eventyret om Rottefængeren, der for snart 1.000 år siden dukkede op og drev rotter og mus ud af byen. Men da bystyret ikke ville betale som aftalt, kom han tilbage og lokkede nu byens 130 børn med sig. Og ingen har set dem siden.

Store og små ridderborge ligger rimelig tæt i området, og vore gæster får mulighed for at tage en af dem nærmere i øjesyn, ligesom en sejltur på Weser også et godt indslag på turen.

En byrundtur i Schwalenberg bliver der også tid til, og byens vægtere kigger forbi en af dagene og fortæller, hvad klokken har slået.

Tyskland er kendt for sin gode øl, og vi skal naturligvis også besøge et privatejet bryggeri, hvor der samtidig serveres en herlig landfrokost, efter en rundvisning i det lille bryggeri, hvor øllet er økologisk.

Og så er der lækker tysk mad hver aften på Hotel Schwalenberger Malkasten, hvor stedets køkkenchef forkæler os med sin gode mad.