EU Rejser

Strasbourg og Alsace

Strasbourg og Alsace

“Frankrigs Have” kalder man tit Alsace, og ikke helt uden grund.
De små vinbyer ligger som perler på en snor på den 170 km. lange vinrute “Route des Vins” på bjergkæden Vogesernes østskråning. Fra Nordheim på højde med Strasbourg til Thann i syd.
Vi skal naturligvis en tur ind på denne smukke rute og spise frokost hos en lille vinbonde, der samtidig giver smagsprøver på sine herlige produkter.
Der bliver også tid til klosterbesøg, hvor man kan få ro i sjælen og så kigger vi forbi Europa-Parlamentet og Strasbourg. Der er også sat tid af til en byvandring i den dejlige by og en smuk sejltur gennem byens sluser og kanaler og floder.
Og når vi siger kanaler, så kommere vi ikke uden om byen Colmar med sit “Lille Venedi”, der absolut er et besøg værd.
Alsace kendt for sit fremragende køkken, og det skal vi naturligvis også stifte bekendtskab med.
Landlig fransk kogekunst og tyske portioner. Det kan næsten ikke blive bedre, når der også nydes et glas god Alsace-vin til maden.

Tureksempel

Mandag

Afrejse fra Danmark
Freddy Blak laver whisky- og portvinssmagning undervejs og fortæller historier med tilknytning til de våde varer.
Ankomst til vores ”Stop-over-hotel”.
Indkvartering.
Aftensmad, lækker tre retters menu. Drikkevarer for egen regning

Tirsdag

Morgenmad på hotellet.
Afrejse mod Colmar.
Efter ankomsten tager vi en lille togtur i den smukke by, der blandt andet er kendt for Lille Venedig, museet Unterlinden, og kunstneren Frédéric Auguste Bartholdi, der bl.a. skabte Frihedsgudinden i New York.
Colmar på egen hånd. Vi udleverer et godt kort i bussen, så du kan finde vej.
Afgang mod Obernai.
Ankomst til vores hotel med udsigt til vinmarkerne.
Indkvartering.
Samlet afgang til fods fra hotellet til aftensmad på lokal restaurant, hvor vi skal have en 2- retters menu, med lokale specialiteter. Drikkevarer for egen regning.

Onsdag

Morgenmad på hotellet.
Busafgang fra hotellet, og en lille tur gennem Strasbourg med Freddy Blak som guide. Han besøgte og boede i Strasbourg 12 gange om året i de 15 år han var valgt til Europa-Parlamentet.
Vi kommer frem til Europa-Parlamentet, hvor vi skal møde et af de danske medlemmer af Europa-Parlamentet, der vil fortæller om sit arbejde og syn på fremtidens Europa.
Vi skal også en tur på tribunen og høre lidt af debatten og følge afstemningerne.
Turen går herefter ind til Strasbourg Centrum, hvor der er masser af muligheder for at spise frokost på en af de lækre restauranter med fransk mad og tyske portioner.
Herefter skal vi have en sejltur på kanalerne, gennem sluserne og ud på floden Ill, inden Freddy Blak tager os med på en lille travetur gennem Petite France. Den slutter ved byens store katedral.
Der bliver også tid til at kigge lidt på Strasbourg på egen hånd, og spise aftensmad på en af de utallige restauranter, inden turen igen går tilbage til vores hotel i Obernai.

Torsdag

Morgenmad på hotellet.
Tid til at tage det store lokale marked nærmere i øjesyn. Det fylder det meste af centrum i byen og tiltrækker mennesker fra hele oplandet. Virkelig en oplevelse.
Busafgang mod klostret St Odile, der ligger i 800 meters højde med udsigt over det meste af Alsace. Der er åbent overalt på klostret, der også fungerer som hotel og restaurant. Et besøg i kirken og i de smukke små kapeller er en utrolig oplevelse.
Efter klosterbesøget kører vi ned på vinruten til Itterswiller, hvor familien Sohler står klar til at modtage os i deres vingård. Vi skal først en lille tur rundt i vinkælderen, hvorefter vi går over i den helt nye besøgsafdeling, hvor vi skal spise en spændende landfrokost med pølse, ost og kage, høre om vindyrkning og have smagsprøver på familiens kvalitetsvin, fremstillet af udelukkende håndplukkede druer. Det hele foregår på et let forståeligt tysk.
Der bliver naturligvis også mulighed for at købe nogle gode flasker vin med hjem, hvorefter turen igen går mod Obernai.
Samlet afgang fra hotellet til en rigtig lokal restaurant, hvor vi skal have lidt egnsretter. Drikkevarer for egen regning.

Fredag

Morgenmad på hotellet
Herefter går turen igen mod Alsfeld. Vi kører ind til bymuren i byens centrum og får mulighed for at kigge lidt rundt i den hyggelige by, måske nyde et lille glas eller en kop kaffe, inden vi kører ud til hotellet, hvor vores værelser og en lækker menu venter på os. Drikkevarer for egen regning.

Lørdag

Morgenmad på hotellet
Afrejse mod Danmark
Først på aftenen ankomst til Danmark